11.8.2022. 19:47
0
Produbljivanje trgovinskih veza: Turska pristala djelimično ispuniti ruske zahtjeve

Pored toga, navode, ovaj sporazum pomaže Turskoj da sačuva svoje opadajuće rezerve stabilnih valuta.
Ministarstvo energetike Turske saopćilo je danas da je ova zemlja postigla načelni dogovor sa Rusijom da dio plaćanja za ruski prirodni gas prebace na rublje u okviru produbljivanja trgovinskih veza između dvije zemlje.

Russia Today prenosi kako je izbjegavanje plaćanja u dolarima "korisno za obje zemlje", dok je Rusija američku valutu nazvala "toksičnom" zbog uvedenih zapadnih sankcija.

Pored toga, navode, ovaj sporazum pomaže Turskoj da sačuva svoje opadajuće rezerve stabilnih valuta.


Podsjećamo, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan već ranije je najavio da će Ankara početi plaćati dio uvoza prirodnog gasa iz Rusije u rubljama.

Erdogan je to izjavio nakon sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.