14.8.2022. 18:00
0
Poginulo najmanje 13 putnika u saobraćajnoj nesreći u Pakistanu
Najmanje 13 ljudi poginulo je, a petoro je teško povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Pakistanu, kada se prevrnuo kamion i udario u putnički kombi u istočnom dijelu zemlje, saopćili su lokalni zvaničnici.


Zvaničnik pokrajine Punab, Riasat Ali, rekao je da se nesreća dogodila u subotu uvečer dok je padala jaka kiša, u blizini grada Feroza, prenio je AP.

On je rekao da se kamion natovaren džakovima šećera prevrnuo i udario u kombi, koji je uništen.

Spasioci su uspjeli da izvuku samo pet putnika iz kombija i svi oni su u kritičnom stanju.

Spasioci su morali da izvlače poginule tako što su vatrogasci sjekli olupinu kombija.

Vozač kamiona nije među nastradalima.

Loše stanje na putevima, nedostatak svijesti o bezbjednosti u saobraćaju i nepoštovanje pravila su čest uzrok tragičnih saobraćajnih udesa u Pakistanu. 




(Fena / Aldina R.)  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.