18.8.2022. 9:53
0
Najmanje 26 poginulih u šumskim požarima u Alžiru
Najmanje 26 ljudi je poginulo, a deseci su povrijeđeni u šumskim požarima koji su zahvatili sjeverni Alžir.

Kamel Beldjoud, ministar unutrašnjih poslova zemlje, rekao je da su 24 osobe stradale u El Tarfu, blizu granice s Tunisom, kao i majka i kćerka u Setifu, javlja BBC.

Vatrogasci, uz podršku helikoptera, i dalje su pokušavali obuzdati nekoliko požara u srijedu navečer. Izvještaji navode da je oko 350 stanovnika evakuisano u različitim provincijama.

Agencija civilne zaštite saopćila je da je El Tarf najteže pogođeno područje sa 16  požara.  

Sjeverni Alžir je svake godine pogođen šumskim požarima, gdje je prošle godine stradalo 90 ljudi, a izgorjelo je više od 100.000 hektara šuma.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.