2.9.2022. 8:12
1
Poznat identitet osobe koja je pokušala izvršiti atentat na argentinsku potpredsjednicu
Argentinske sigurnosne vlasti potvrdile su identitet muškarca koji je pokušao upucati argentinsku potpredsjednicu i bivšu predsjednicu Kristinu Kirhner (Cristinu Kirchner) iz neposredne blizine. Riječ je o Brazilcu Fernandu Andresu Sabagu Montielu, starom 35 godina.

Montiel je rođen u glavnom gradu Brazila Sao Paulu i sin je Čileanca i Argentinke, ali više od 20 godina živi u argentinskom naselju Villa del Parkve. Ranije je radio kao taksist, međutim trenutno je nezaposlen, a već je poznat policiji i njegov rodni list kruži brazilskim medijima.

Imao istetovirano Crno sunce

Naime, Montielu je u martu 2021., kada ga je zaustavila policija u automobilu bez registarske oznake, pronađena mačeta duga 35 centimetara te je zaradio krivičnu prijavu, pišu tamošnji mediji.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako 35-godišnji napadač na laktu ima istetovirano Crno sunce, nordijski simbol kojeg su preuzeli nacisti a potom i okultno društvo Thule, grupa koju su osnovali bogati aristokrati i buržuji, a koja je branila nadmoć arijske rase. Podaci pokazuju da su od 1918. do 1922. počinili tri stotine političkih zločina. 

Podsjetimo, bivša predsjednica Argentine je u četvrtak navečer sa svojom službenom pratnjom stigla pred svoj dom u ulici Junkal luksuznoj četvrti Rekoleti u Buenos Airesu kada je Montiel izvukao pištolj i potegnuo okidač, međutim pištolj nije opalio.

Uhapšen u blizini rezidencije

Ubrzo nakon napada policijski glasnogovornik je objavio da je naoružani muškarac uhapšen u blizini rezidencije, a "oružje je pronađeno nekoliko metara od mjesta događaja".

Montiel je odveden u zatvor argentinske federalne policije u četvrti Villa Lugano i njegov je slučaj sada u rukama savezne sutkinje Maríe Eugenie Kapučeti.

Stotine aktivista okupilo se od prošle sedmice ispred kuće Kristine Kirhner (69), optužene za prijevaru i korupciju u vezi s dodjelom javnih ugovora u njenom uporištu Santa Kruzu, tokom njena dva predsjednička mandata (2007. -2015.).


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.