7.9.2022. 12:22
0
Putin: Prekinut ćemo isporuke nafte i gasa ako Zapad ograniči cijene
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija prekinuti isporuke gasa i nafte ako se uvedu ograničenja na cijene ruskih energenata, prenosi AFP.

Takvo ograničenje cijena predložila je grupa G7, koja okuplja ekonomski najmoćnije zemlje svijeta. 

Ruski predsjednik, koji je danas održao govor na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku, odbio je tvrdnje da Rusija koristi energiju kao oružje.

- Kažu da Rusija koristi energiju kao oružje. To su gluposti! Koje oružje koristimo? Isporučujemo onoliko koliko traže, u skladu sa zahtjevima - rekao je Putin.

Ministri finansija vodećih svjetskih ekonomija (G7) nedavno su objavili da žele ograničiti cijenu ruske nafte kako bi spriječili Moskvu da izvlači profit iz učinaka rata u Ukrajini. 

(FENA/A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.