9.9.2022. 19:00
0
Ovo su novi jezivi detalji o ubistvu vođe Škaljarskog klana
Vođa Škaljarskog klana Jovan Vukotić navodno je ubijen sa četiri metka u okrugu Šišli u Istanbulu, pišu turski mediji.

On se vozio automobilom sa suprugom i djetetom u luksuznom kvartu Mečidijekoj. U jednom momentu pored njegovog vozila zastala su dva napadača na motociklima. Ispalili su pet hitaca iz pištolja od kojih su četiri pogodila vođu škaljarskog klana, prenosi Avaz. 

Istanbulska policija pokrenula je istragu povodom likvidacije. Turski medije prenose da je istragu preuzelo odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala 
Sukob Škaljarskog i Kavačkog datira iz 2014. godine kad je nestalo 300 kilograma kokaina u Valensiji. Do danas je ubijeno više od 50 pripadnika obje kriminalne organizacije.

Ubijenog Vukotića, prenose turski mediji, tražio je Interpol zbog optužbi za trgovinu drogom, a u Tursku je ušao sa lažnim identitetom.

Vukotić je inače 2018. godine uhvaćen u Antaliji i izručen. Navedeno je i da je pušten na slobodu nakon što je odslužio 15 mjeseci zatvora. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.