11.9.2022. 16:47
0
SAD obilježava godišnjicu najstrašnije terorističkog napada: Biden položio cvijeće kod Pentagona
Prije tačno 21 godinu. 11. septembra 2001. dogodio se do sada najveći teroristički napad na svijetu. Pripadnici terorističke organizacije Al-Kaida oteli su četiri aviona. Sa dvije letjelice sružili su tornjeve Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku, poznate i kao Tronjevi blizanci. U ovom napadu poginulo je 3.000 ljudi, dok ih je više od 25.000 povrijeđeno.

Predsjednik SAD Joe Biden položio je danas vijenac kod Pentagona, na početku obilježavanja 21. godišnjice najvećeg terorističkog napada u savremenoj istoriji.

Predsjednik SAD obratio se na komemorativnoj svečanosti kod Pentagona, a prva dama Jill Biden govoriće na Nacionalnom memorijalnom obilježju leta 93 u Šenksvilu, u Pensilvaniji.

Potpredsjednica Kamala Hareis i njen suprug prisustvovaće u New Yorku ceremoniji komemoracije u Nacionalnom memorijalnom centru 11. septembar.


(Admir O.)

SADBiden
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.