13.9.2022. 11:50
0
Vučić: "Srbija nikad neće priznati Kosovo, a ako dođe do bilo kakvog sukoba to bi bila katastrofa"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se poslanicima u Skupštini na posebnoj sjednici posvećenoj situaciji na Kosovu. Vučić je naveo kako je trenutna situacija nepovoljna po Srbiju, tim više zbog konflikta na istoku Evrope.

Naglasio je da Srbija nikad neće priznati Kosovo. Pojasnio je da je Srbija pokazivala konstruktivnost, ali ne iz straha od NATO vojnika.

- Nije Srbija više onako slaba kao što je bila 1998, 1999, 2004. i 2008. godine. Naše vojne i policijske snage su danas desetostruko jače. Mi danas posjedujemo i više pameti i mudrosti, i uradit ćemo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir za naš narod na Kosovu. Ako dođe do bilo kakvog sukoba, to bi bila katastrofa za cijelu Srbiju - izjavio je Vučić.

On je dodao kako je Kosovo kao nezavisna država "čedo EU", te da će ga Brisel uvijek braniti. Vučić je naveo kako Srbija razumije šta znači mir. 

- Danas će biti rasprava "ne valja vam ovo, ne valja vam ono". Šta je prijedlog? Ja znam da ću kao predsjednik podržati što više kompromisnih prijedloga da bismo sačuvali mir. Meni bi najlakše bilo da ovdje kličem ratu, ali želim da kličem miru, napretku i normalnosti - poručio je Vučić. 



(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.