15.9.2022. 12:10
0
Služba za poslove sa strancima prisilno udaljila još jednu grupu ilegalnih migranata
Služba za poslove sa strancima izvršila je danas uspješno postupak prisilnog udaljenja nove grupe migranata, koji su nezakonito boravili u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o državljanima Maroka koji su počinili više krivičnih djela u BiH, a prije udaljenja su bili smješteni pod nadzor u Imigracioni centar Službe. 

Prisilno udaljenje realizovano je komercijalnim letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz pratnju službenika obezbjeđenja i pratnje Službe za poslove sa strancima do Marakeša, gdje će biti predati nadležnim organima Maroka.

Služba za poslove sa strancima je kontinuiranim provođenjem ovog postupka napravila značajan iskorak u suprotstavljanju neregularnim migracijama i još jednom potvrdila spremnost i opredjeljenost za što efikasnije upravljanje migracijskim procesima u BiH. 

U narednom periodu će se aktivnosti na udaljenju ilegalnih migranata iz Bosne i Hercegovine dodatno intenzivirati, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima. 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.