26.9.2022. 9:38
1
Kadirov burno reagirao zbog Rusa koji ne žele ratovati: Imaju li se pravo zvati muškracima, nemaju
Čečenski lider Ramzan Kadirov osvrnuo se na Ruse koji bježe od rata i žestoko ih prozvao.

- Imaju li se pravo zvati muškracima? Nemaju! Imaju li osjećaj časti? Nemaju! Osjećaj dostojanstva? Ne! Neke moralne vrijednosti? Nemaju! - rekao je Kadirov.

On je istakao da ga posebno iznenađuju neki muškarci na Kavkazu.

- Ljudi, mislite li da bježite od smrti - napisao je on na Telegramu.

Naglasio je da bi smrt za domovinu trebala biti posebna čast.

- Uz pomoć fašista koji djeluju u Ukrajini žele uništiti našu državu. To znači da je naša Majka domovina u opasnosti. Deseci milijuna Rusa nemaju pojma o tome koliko je puta naša zemlja bila pod prijetnjom u posljednjih 20 godina. I samo zahvaljujući i jasnoj i kompetentnoj politici ruskog predsjednika Vladimira Putina, nisu uspjeli - izjavio je.

Također, on ističe da čak i ako proruske snage napuste sve regije, uključujući i Krim, Zapad će i dalje nastaviti s pritiskom na Rusiju.

Ističe da im daje riječ da ukoliko ne budu branili svoje interese, to će završiti loše za sve Ruse.

- Izgubit ćemo i suverenost i neovisnost Rusije, a neprijatelji će doći u sve naše domove. Odlučite sami za sebe i mi, Čečeni, ćemo braniti našu državu i ispuniti zapovijed predsjednika države - zaključio je Kadirov.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.