4.10.2022. 21:13
0
Zelenski: Više gradova oslobođeno u nekoliko regija Ukrajine
Ukrajinske snage probile su rusku odbranu na jugu zemlje i proširile svoju brzu ofanzivu na istoku, zauzevši tako još više teritorija u oblastima koje je pripojila Moskva, što predstavlja direktnu prijetnju snabdijevanju ruskih trupa, rekao je danas Zelenski u obraćanju medijima, prenosi AP.

Volodimir Zelenski, ukrajinski predsjednik, rekao je da je vojska njegove zemlje vratila gradove koje je zauzela ruska vojska u brojnim područjima, ne iznoseći detalje.

- Nekoliko gradskih sredina oslobođenno je  u određenom broju regija. Teške borbe se vode na nekoliko frontova - rekao je Zelenski u svom video obraćanju danas popodne.

Ostvarujući svoj najveći proboj na jugu od početka rata, ukrajinske snage su u ponedjeljak ponovo zauzele nekoliko sela u napredovanju duž strateške rijeke Dnjepar, rekli su ukrajinski zvaničnici, ali i lokalni upravitelj kojeg je postavila Rusija u toj oblasti. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.