5.10.2022. 21:27
0
Zaharova: EU će se morati pomiriti sa činjenicom da su je saveznici izdali
Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, objavila je večeras na Telegramu da će se zemlje Evropske unije morati suočiti s istinom i priznati, "u vezi s incidentima oko gasovoda Sjeverni tok", da su ih saveznici izdali , navodi agencija TASS.

Zaharova je komentirala izjavu potpredsjednika ruske vlade Aleksandra Novaka da je Rusija spremna isporučivati plin kroz neoštećeni dio gasovoda Sjeverni tok 2, piše novinska agencija TASS koja je naklonjena Kremlju.

- Hoće li se nakon toga netko usuditi reći da naša država stoji iza diverzantskog čina? - upitala je Zaharova.

Dodala je da se slaže sa nekim EU zvaničnicima da je još uvijek teško znati šta je istina oko oštećenja gasovoda.

- Ali jednog dana će zemlje Evropske unije to morati učiniti i priznati da su ih saveznici izdali - napisala je Zaharova na Telegramu.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.