7.10.2022. 21:00
0
Pentagon: Nema znakova da se Putin priprema koristiti nuklearno oružje
Ne postoje nikakvi znakovi da se Putin priprema upotrijebiti nuklearno oružje, piše Politico pozivajući se na izvore iz Pentagona.

Ova vijest dolazi nakon što je Biden ranije upozorio na rizik od nuklearnog armagedona. Rusija još uvijek nije komentirala Bidenove izjave.

S druge strane ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kritizirao je NATO tokom obraćanja na sastanku povjerenstva stranke Jedinstvena Rusija.

"Francuski predsjednik Emmanuel Macron svojedobno je rekao da je kod NATO-a nastupila 'moždana smrt'... Takav NATO je otišao predaleko. Oni njeguju kijevski neonacistički režim", rekao je Lavrov, prenosi ruska prorežimska novinska agencija TASS.

"Kao što znate, jučer je sazvan summit takozvane Europske političke zajednice na inicijativu predsjednika Macrona, a nakon sastanka šef diplomacije EU Josep Borrell ponosno je izjavio da se sigurnosna struktura razvijala bez uplitanja Rusije. Dakle, držali su se linije Kijeva, potičući sulude fantazije onih koji tamo još uvijek imaju vlast”, kazao je ruski ministar diplomacije.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.