26.10.2022. 16:07
0
MMF: Ruski napadi po civilnoj infrastrukturi povećali troškove urajinskog oporavka
Ruski posljednji napadi po civilnoj infrastrukturi povećali su troškove ukrajinskog oporavka i mogli bi iznositi skoro četiri milijarde dolara mjesečno samo za nastavak snabdjevanja strujom i vodom, izjavila je čelnica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u srijedu.

MMF je prognozirao ukrajinske eksterne finansijske potrebe na između tri i četiri milijarde dolara mesečno u narednoj godini, ali predviđa njihov rast u najgorem scenariju na pet milijardi dolara mjesečno nakon što su ruske snage pogodile u raketnim i napadima dronovima na ukrajinsku energetsku infrastrukture.

Govoreći za Reuters u Berlinu, izvršna direktorica MMF-a Kristalina Georgieva izjavila je da je njena institucija usmjerena na nastavak pomoći Ukrajini u okviru dugoročnog programa čiji obim i trajanje tek trebaju biti razrađeni.

(FENA/A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.