27.10.2022. 22:30
0
Avion za gašenje požara srušio se na obroncima Etne, traga se za pilotima
Avion za borbu protiv požara srušio se na obroncima vulkana Etna i sada se traga za dva pilota koja su bila u letjelici, javile su italijanske vlasti.

Kako se navodi, početkom popodneva srušio se vatrogasni „kanader“ dok je gasio šumski požar na planini Kalćinera, u provinciji Katanja (na Siciliji), javili su vatrogasci na Twitteru.

Avion je udario u stranu planine, dodali su i naveli da je potraga za pilotima u toku.

„Bilo je više eksplozija poslije udara. Avion je uništen i vatrogasci tragaju za dvoje pilota“, rekao je Salvatore Koćina, regionalni direktor civilne zaštite, prenosi agencija Ansa.


(Admir O.)

AvionPad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.