9.11.2022. 19:00
0
Stoltenberg: Putin je napravio velike greške, podrška NATO saveznika Ukrajini je neupitna
FOTO: afp
Šef NATO-a Jens Stoltenberg je tokom posjete Ujedinjenom Kraljevstvu poručio medijima kako je ruski predsjednik Vladimir Putin pogriješio kada je naredio vojni napad na Ukrajinu.

"Predsjednik Putin napravio je nekoliko velikih pogrešaka kada je napao Ukrajinu, strateških pogrešaka", rekao je Stoltenberg novinarima okupljenima ispred kuće britanskog premijera u Downing Streetu. 

Stoltenberg tvrdi kako je prva pogreška bila potcijeniti hrabrost Ukrajinaca te njihovu predanost borbi i zaštiti svoje zemlje. Kao drugu Putinovu pogrešku je naveo potcjenjivanje sposobnosti NATO-ovih članica da pruže snažnu podršku Ukrajini. Naglasio je kako će se podrška Ukrajini nastaviti, bez obzira na to što postoje oni koji se ne slažu s nastavkom pomaganja Ukrajini.  

"Ono što smo vidjeli je da su NATO saveznici i partneri pružili Ukrajini potporu bez presedana. A ono što vidimo kada pogledate ankete, političke poruke iz različitih zemalja saveznica NATO-a, jest da smo spremni nastaviti pružati potporu koliko god je potrebno", zaključio je Stoltenberg. 


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.