24.11.2022. 21:49
0
Iran uhapsio bivšeg fudbalera zbog kritikovanja vlade
Iran je u četvrtak uhapsio istaknutog bivšeg člana svoje fudbalske reprezentacije zbog njegove kritike vlade dok se vlasti bore s protestima širom zemlje koji su bacili sjenu takmičenje na Svjetskom prvenstvu.

Poluzvanične novinske agencije Fars i Tasnim objavile su da je Voria Ghafouri uhapšen zbog "vrijeđanja nacionalnog fudbalskog tima i propagande protiv vlade".

Ghafouri, koji nije izabran da ide na Svjetsko prvenstvo, bio je otvoreni kritičar iranskih vlasti tokom cijele svoje karijere.

On se usprotivio dugotrajnoj zabrani ženama da gledaju muške fudbalske utakmice, kao i iranskoj konfrontirajućoj vanjskoj politici, koja je dovela do slabljenja zapadnih sankcija.

Nedavno je izrazio saosjećanje za porodicu 22-godišnje žene čija je smrt dok je bila u pritvoru iranske moralne policije izazvala najnovije proteste. Proteklih dana također je pozvao na prekid nasilnog gušenja protesta u zapadnom iranskom regionu Kurdistana.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.