29.11.2022. 15:42
1
Smrt ruskog milijardera pod misterioznim okolnostima: Helikopter u kom je bio iznenada se srušio
Ruski milijarder Vičeslav Taran (53) poginuo je u helikopterskoj nesreći u Švicarskoj pod misterioznim okolnostima. Britanski tabloidi navode da su se neposredno prije incidenta dogodile dvije stvari koje su učinile da ovaj slučaj postane sumnjiv.

Nesreća se dogodila na jugoistoku Francuske u blizini sela Elze, nakon što je helikopter Eurocopter EC130 (H130) poletio iz Lozane, piše nova.rs, prenosi N1.

Prema navodima britanskog tabloida koji se poziva na lokalne medije iz Monaka, u helikopteru je trebalo da bude još jedan neimenovani putnik, ali on je u posljednjem trenutku otkazao ukrcavanje na koban let.

Druga stvar koja budi sumnju jeste činjenica da mu se helikopter srušio po lijepom vremenu.

Francuski pilot (35), koji je upravljao letjelicom, takođe je poginuo u nesreći.

Zamjenik javnog tužioca u Nici posjetio je mjesto nesreće i rekao da ne može isključiti krivicu „trećeg lica“.

Inače, Taran je osnivač trgovačke i investicione platforme Libertek i Forek Club, a prema pojedinim informacijama bio je blizak sa ruskim obavještajnim službama.

Međutim, navodno je imao veze sa ruskim spoljnim obavještajnim službama, prenosi N1. 



(A.R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.