29.11.2022. 20:42
0
Zbrka oko ukrajinskih zastava 160 km od Moskve
FOTO: Screenshot
Kada su se prije nekoliko dana probudili, stanovnici grada Tvera, koji se nalazi duboko u ruskom teritoriju, 160 kilometara sjeverno od Moskve, suočili su se sa zabrinjavajućim prizorom - mogli su, naime, vidjeti kolone vojnih vozila s ukrajinskim zastavama kako prolaze ulicama grada.
Njihova prva pomisao bila je da su napadnuti. “Moram reći da je ovo nadrealno”, rekao je jedan vozač koji je objavio snimku iz automobila na internetu. Također je dodao da je nervozan te da ne zna što se događa.

No, istina je bila daleko banalnija, prenosi The Telegraph. Ruska ekipa snimala je cijeli događaj za potrebe filma o ratu u Ukrajini. “Glazbenik” bi trebao biti prvi film o sukobu koji je započeo kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru.

Ovo je jedan od videa koji krži društvenim mrežama: 





Čitava se zbrka ubrzo rasplela na društvenim mrežama. “Vojna oprema s koje su se vijorile ukrajinske zastave prestrašila je stanovnike Tvera“, objavila je jedna oporbena ruska novinska agencija na svom Telegram kanalu. “Ispostavilo se da se snimanje filma “Glazbenik” odvija u gradu. Radnja i zaplet filma smješteni su u današnju Ukrajinu”, dodali su, prenosi Jutarnji.hr.




(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.