1.12.2022. 20:53
0
Ukrajina traži od EU da uvede sankcije ruskoj raketnoj industriji
FOTO: AP
Buduće sankcije Evropske unije (EU) moraju biti usmjerene na rusku raketnu industriju, rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova nakon razgovora s visokim predstavnikom Unije za vanjsku politiku i sigurnost Josepom Borrellom.

- Josep Borrell i ja smo se složili: totalni rat protiv Ukrajine znači potpunu podršku Ukrajini - izjavio je Kuleba nakon njihovog sastanka na marginama samita Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u poljskom gradu Lodzu, prenosi Anadolija. 

Dodao je da je zahvalio EU na kontinuiranoj pomoći u odbrani i naglasio da bi se sljedeće sankcije bloka trebale odnositi na rusku industriju proizvodnje raketa koja, kako je kazao, mora biti zaustavljena.

Kuleba je uime ukrajinskog predsjednika Volomira Zelenskog Borrellu uručio i Orden zasluga.

- Duboko počastvovan i dirnut što sam primio Orden zasluga od predsjednika Volodimira Zelenskog. Na sastanku s mojim prijateljem Dmitrom Kulebom, podvukao sam da će EU nastaviti pružati potpunu podršku kao odgovor na totalni rat Rusije protiv Ukrajine - napisao je Borrell na Twitteru.


Fena / Erna H.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.