2.12.2022. 18:59
0
Putin: Masovni udari Rusije u Ukrajini neizbježni
FOTO: AFP
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je njemačkom kancelaru Olafu Scholzu da su masovni udari Rusije na energetsku infrastrukturu Ukrajine “neophodni i neizbježni”, dok je Scholz od Putina tražio da povuče svoje trupe iz Ukrajine kako bi se postiglo “diplomatsko rešenje”.

Kako je danas saopštio Kremlj, u nedavnom razgovoru koji je Putin imao sa Scholzom ruski predsjednik je osudio “destruktivnu” poziciju Zapada koji podržava Kijev, prenosi Beta.

“Istaknuto je da su ruske oružane snage dugo izbegjavale visokoprecizne raketne udare na određene ciljeve u Ukrajini, ali su takve mjere postale neophodne i neizbježne pred provokativnim napadima Kijeva”, navodi se u saopštenju Kremlja.

Saopštenje je izdato posle, kako se navodi, nedavnog razgovora Vladimira Putina i njemačkog kancelara Olafa Scholza, prvog od sredine septembra.

Njemački kancelar Olaf Scholz zatražio je danas od ruskog predsjednika Putina da povuče svoje trupe iz Ukrajine kako bi se postiglo “diplomatsko rješenje”, piše AJB. 



(Erna H.)



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.