2.12.2022. 20:22
1
Grossi: Nemamo nadzor nad iranskim nuklearnim programom
FOTO: AP
Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grossi izjavio je u petak da je razočaran što organizacija na čijem je čelu nije uspjela vršiti nadzor nad iranskim nuklearnim programom već dvije godine.

“Iran ima dovoljno materijala da stvori više od jedne nuklearne bombe. To, međutim, ne znači da je prave, samo da je potrebna totalna transparentnost”, rekao je on na Politehničkom univerzitetu u Milanu, prenosi Tanjug, pozivajući se na Tass.

Naveo je da IAEA nastavlja raditi na kontroli Irana po pitanju upotrebe nuklearnog materijala.

“Nažalost, od februara 2021. godine Iran nije ispunio svoje obaveze, tako da skoro dvije godine IAEA nije vršio inspekcije kada je riječ o obogaćenom uraniju”, dodao je Grossi.

U intervjuu za italijansku Republicu direktor IAEA je kazao da je “situacija s Iranom kompleksna u ovom trenutku”.



(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.