4.12.2022. 9:25
0
Djevojčicu (7) u Teksasu oteo i ubio vozač FedExa
FOTO: TWITTER / PRINTSCREEN
U okrugu Vajs (Wise) u Teksasu (Texas) u petak je pronađeno tijelo sedmogodišnje djevojčice Atene Strand (Athene).


Počinilac ovog krivičnog djela kojeg je policija uhapsila je vozač dostavne službe Fed Ex.

Policija tvrdi da je osumnjičeni, Taner Lin Horner (Tanner Lynn) priznao zločin i konačno, nakon sveobuhvatne potrage američke policije, rekao gdje je Atenino tijelo.
- Horner je vršio dostavu ispred njene kuće u trenutku kada je nestala u srijedu, a policija je dobila dojavu koja je navela vlasti da ga istraže - rekao je šerif okruga Lejn Akin (Lane). FedEx je surađivao s istragom koja je uključila i teksaške rendžere i FBI.

Šerif je rekao da istražitelji vjeruju da je Atena umrla već sat vremena nakon otmice. Vlasti nisu rekle kako je umrla ili gdje je tačno njeno tijelo pronađeno, ali da se zločin dogodio tek nekoliko kilometara od njezine kuće. 

Šerif nije htio govoriti ni o kakvom mogućem motivu otmice i ubistva. Naime, on je izjavio da istražioci ne vjeruju da je Horner poznavao Atenu ili njenu porodicu.
Hornerovi računi na društvenim mrežama govore da je, između ostalog, bio vozač Ubera i muzičar sa završenom srednjom školom.

Atenin nestanak potresao je malu ruralnu zajednicu. Djevojčina maćeha prijavila je nestanak Atene kancelariji šerifa okruga Vajs u 18:40 sati u srijedu, nakon što ju je porodica tražila oko sat vremena. Maćeha je rekla istražiteljima da su se ona i dijete "malo posvađali", što nije bilo neuobičajeno i da je djevojčica otišla.

Policija je stigla na seosko imanje oko 14 minuta nakon poziva i obavili su početnu pretragu unutar i ispod kuće te na šest hektara u vlasništvu porodice. U potrazi su kasnije koristili helikoptere s termovizijskim kamerama, dronove, konje, pse i terenska vozila.

Nakon Hornerovog priznanja stravičnog zločina iz šerifova ureda su objavili: "Tužni smo što je završilo onako kako smo se nadali da neće. Ovo je jedna od najtežih istraga u kojima smo ikad učestvovali. Kad god dijete umre, to te pogodi u srce. Uspoređuješ to dijete i sa svojom djecom...", prenosi Avaz.



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.