4.12.2022. 18:13
0
Palestinski predsjednik: Naš narod se neće predati, ostajemo nepokolebljivi u pružanju otpora okupaciji
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u nedjelju je obećao da će ostati uporan u otporu višedecenijskoj izraelskoj okupaciji.

U televizijskom govoru na ceremoniji u gradu Ramallahu na Zapadnoj obali, Abbas je rekao da će se izraelska agresija suočiti sa širenjem narodnog i mirnog otpora i daljnjim djelovanjem na međunarodnom nivou.

 - Palestinski narod se neće predati i ostaće nepokolebljiv u pružanju otpora okupaciji, dodao je on.

Abbas je rekao da će palestinske vlasti nastaviti napore na međunarodnom nivou da primoraju Izrael da prekine okupaciju i zaustavi agresiju te da Izrael pozove na odgovornost za kršenja prava palestinskog naroda, prenosi Fena.

- Izrael svakog sata čini zločine i kršenja prava palestinskog naroda, zemlje i svetinja, rekao je palestinski lider.

Tenzije su porasle širom Zapadne obale posljednjih sedmica nakon ponovljenih izraelskih racija u pokušajima da privedu "tražene Palestince" ili da ruše palestinske domove. Racije su izazvale sukobe sa Palestincima, u kojima je poginulo više osoba.


(Admir O.)

Palestina
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.