9.12.2022. 9:06
0
Gori trgovački centar kod Moskve: Sumnja se da je požar podmetnut
U tržnom centru u predgrađu Moskve, u Rusiji, sinoć je izbio veliki požar, javljaju hitne službe. Požar je zahvatio 7.000 kvadratnih metara.

Ruske službe za izvanredne situacije sumnjaju da je krivično djelo uzrok velikog požara koji je u noći na petak buknuo u trgovinskom centru u predgrađu Moskve, izvijestile su ruske novinske agencije.

- Vatrogasci gase požar na površini od 7.000 četvornih metara u okolici Moskve - objavio je na Twitteru ruski ministar za izvanredne situacije.

Ruske službe

Požar je buknuo u trgovinskom centru Mega Himki, u predgrađu Himki, sjeverno od ruskog glavnog grada.

Ruske službe za izvanredne situacije sumnjaju da je požar podmetnut, objavile su nedugo zatim novinske agencije, pozivajući se na izvore u hitnoj službi. 

- Mislimo da je ovo planirano, da je požar podmetnut - objavila je agencija Interfax, pozivajući se na neimenovani izvor.

Zapadni trgovački lanci

Na videosnimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se vatra dok ljudi bježe iz zgrade prema parkiralištu.

Mega je bila dom velikom broju zapadnih trgovačkih lanaca prije odlaska firmi  iz Rusije nakon početka sukoba u Ukrajini, uključujući jednu od prvih IKEA-inih trgovina na području Moskve.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.