24.12.2022. 8:17
0
Putin ruskoj odbrambenoj industriji: Poboljšajte svoj rad zbog rata u Ukrajini
FOTO: AFP
Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je šefovima ruske odbrambene industrije da pojačano rade kako bi osigurali da ruska vojska brzo dobije svo oružje, tehniku i vojne potrepštine za borbu u Ukrajini.

Putin, koji je ruski rat u Ukrajini predstavio kao dio historijskog nastojanja da se suprotstavi, kako kaže, pretjeranom uticaju Zapada na globalne poslove, dao je komentare tokom posjete
Tuli, centru za proizvodnju oružja. 

„Najvažniji, ključni zadatak našeg vojno-industrijskog kompleksa je da našim jedinicama i snagama obezbijedimo sve što im je potrebno: oružje, municiju i opremu u potrebnim količinama i odgovarajućeg kvaliteta u najkraćem mogućem roku“, rekao je Putin. 

„Takođe je važno usavršiti i značajno poboljšati tehničke karakteristike naoružanja i opreme za naše borce na osnovu stečenog borbenog iskustva“, dodao je. 

Putin je ove sedmice rekao da ruska vojska mora naučiti i riješiti probleme od kojih je patila u Ukrajini, obećavši da će vojsci dati sve što joj je potrebno da vodi rat koji se bliži kraju svog 10. mjeseca, prenose agencije.

On je ove sedmice izjavio da će država osigurati da potrebe vojske budu zadovoljene „bez ograničenja u finansiranju“, ali je rekao da nema potrebe za „militarizacijom“ ekonomije.U petak je rekao šefovima odbrambene industrije da želi da čuje njihove prijedloge o tome kako riješiti nespecificirane probleme i da želi da stručnjaci za odbrambenu industriju rade direktno sa snagama na liniji fronta na redovnom usavršavanju oružja i tehnike.

Sindikalni lider u regionu Urala rekao je prošle sedmice novinskoj agenciji TASS da su kompanije koje se bave odbrambenim narudžbama tamo prešle na šestodnevnu radnu sedmicu
sa smjenama do 12 sati.Ministar odbrane Sergey Shoigu posetio je u petak fabriku oružja Kalašnjikov u Izhevsku i rekao njenom direktoru da će država sljedeće godine „značajno povećati“ narudžbe iz te fabrike, objavio je vojni informativni kanal Zvezda. 


Patria /Erna H. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.