29.12.2022. 9:55
0
Broj poginulih u eksploziji cisterne u Južnoj Africi porastao na 27
Broj poginulih u eksploziji cisterne s gasom u Johanesburgu na Badnju večer porastao je na 27, saopćilo je u četvrtak pokrajinsko ministarstvo zdravstva.

Eksplozija u predgrađu Boksburg u subotu je otkinula krov s odjeljenja hitne pomoći u bolnici Tambo Memorial, uništila je dvije kuće, nekoliko automobila i povrijedila prolaznike do 500 metara od mjesta događaja.

- Ministarstvo zdravstva potvrđuje da je sada 27 poginulih u eksploziji u Boksburgu. Desetero od njih su zdravstveni radnici iz memorijalne bolnice Tambo - navodi se u saopćenju ministarstva zdravstva Gautenga.

Vlasti su ranije saopćile da je poginulo 18 ljudi, ali se očekuje da će taj broj rasti zbog teške prirode opekotina koje im je nanijela eksplozija.

Vozač kamiona, koji je ranije uhapšen pod optužbom za ubistvo, pušten je u srijedu zbog nedostatka dokaza, javljaju lokalni mediji.

Predsjednik države Cyril Ramaphosa obećao je podršku ljudima pogođenim eksplozijom i rekao da vlasti istražuju incident, prenosi Reuters.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.