3.1.2023. 21:37
1
Horor: U novogodišnjoj noći bacila dijete u rijeku, pa otišla slaviti
Policija je uhapsila 29-godišnju majku bebe, koja odbija da prizna da je bacila dijete u ledene vode rijeke u novogodišnjoj noći.

Žena je, navodno, 31. decembra uzela taksi iz mjesta Stavros Imatijas, sa bebom u naručju i uputili se ka mjestu gdje ga je bacila u vodu. Potom je otišla u Aleksandriju i odsjela u hotelu, gdje je provela novogodišnju noć. Čim je svanulo, vratila se u kuću u kojoj je živjela sa bebom, bakom i djedom.

Kada se vratila kući bez kćerke porodica je alarmirala policiju koja je odmah pokrenula istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo. 

Policija je ispitala majku koja je policajcima prvo nagovijestila da je bebu ostavila u napuštenoj kući u Veriji. Međutim, vlasti tamo nisu mogle da pronađu nikakve tragove.

Policija je izvršila pritisak na majku i ona je na kraju odbacila svoje tvrdnje, rekavši da je bacila bebu u branu Aliakmonas kasno u novogodišnjoj noći.

Nakon pretresa u okolini, policija je locirala bebu i izvukla tijelo iz rijeke. Tijelo je prenijeto u bolnicu Verija, gdje su ljekari mogli samo da potvrde smrt djeteta.

Kako prenosi lokalni medij veriotis.gr, ljekari koji su pregledali tijelo ustanovili su da ima ujede životinja. Zatražena je obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Otac djeteta rekao je za protothema.gr da je uprkos naporima koje je ulagao da prizna dijete nakon njegovog rođenja, uvijek nailazio na zid njene porodice, ali se brinuo o njemu i posjećivao ga vrlo često. Izjavio je da je šokiran zbog ubistva i ne može da vjeruje kako je 29-godišnja djevojka donijela ovu odluku.

- Od dana kada se rodila borio sam se za ovu bebu i želio sam da je priznam. Često sam je viđao, uvijek je bila u čistoj odjeći i izgledala je dobro, nikad nisam mogao da zamislim da će ovo da se desi. Da je postojao znak, uradio bih drugačije - kaže on.

Nezvanični rezultati obdukcije navodno pokazuju da je beba preminula od gušenja, a majka nastavlja da negira zločin, pokušavajući da se opravda riječima da dijete nije bacila u rijeku, već da joj je ispalo iz ruku.

- Nisam ubila svoje dijete, ne znam šta se dogodilo - rekla je na saslušanju i dodala da joj je dijete palo u vodu i da nije mogla da skoči da je izvuče.

Sljedećeg dana bebi bi bio rođendan i djevojčica bi napunila godinu, prenosi Avaz. 



dijetesmrt
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.