1.2.2023. 18:36
0
Netanyahu: Spreman sam da budem posrednik između Rusije i Ukrajine
FOTO: EPA
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je danas da bi bio voljan da bude posrednik između Rusije i Ukrajine.

On je u intervjuu za CNN rekao da je od njega zatraženo da posreduje nedugo nakon početka rata u Ukrajini u februaru prošle godine, ali je odbio tu ponudu, jer u to vreme nije bio premijer.

”Ja sam tada bio lider opozicije i vodio sam se pravilom – samo je jedan premijer u datom trenutku”, rekao je Netanyahu.

On je dodao da bi sada svakako razmotrio da li da bude medijator, ali da ne želi da forsira da tako i bude.

Netanyahu je ocijenio da je dovoljno dugo u politici i da zna da za pregovore moraju postojati zrelo vrijeme i zrele okolnosti, kao i da bi posebno volio kad bi ga za ulogu posrednika zamolile SAD.

”Ne možete imati previše kuvara u kuhinji, a treba da vodimo računa o sopstvenom dvorištu”, rekao je.

Izraelski premijer je istakao da ima dobar odnos sa američkim predsednikom Joem Bidenom.

„Mislim da je posvećenost predsjednika Bidena Izraelu stvarna, to nisu samo reči, to je iskreno, dolazi iz srca. I moja posvećenost savezu sa SAD je stvarna”, rekao je Netanyahu i dodao da se Washington i Tel Aviv ne slažu oko mnogih stvari, uključujući pogled na Iran, ali da je savez između dvije zemlje ”ostao nepokolebljiv”.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.