2.2.2023. 8:17
0
Rusi raketom uništili stambenu zgradu na istoku Ukrajine
Ruska raketa uništila je stambenu zgradu u gradu Kramatorsku na istoku Ukrajine kasno sinoć, uslijed čega su najmanje dvije osobe su poginule, a sedam ih je povrijeđeno, rekao je regionalni guverner Pavlo Kirilenko.

Spasioci, policija i komunalne službe rade na mjestu događaja kako bi prošli kroz ruševine uništene zgrade. Vjerojatno su ljudi još uvijek ispod njih - napisao je Kirilenko u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ruski projektil

Najmanje 44 osobe poginule su prošlog mjeseca kada je ruski projektil pogodio stambenu zgradu u gradu Dnjepru na istoku zemlje.

- Ovo nije ponavljanje prošlosti, to je svakodnevna stvarnost naše zemlje - zemlje s apsolutnim zlom na svojim granicama - napisao je predsjednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelensky) na Telegramu.

U zasebnom tweetu Zelenski je napisao kako je "jedini način da se zaustavi ruski terorizam je poraziti ga - tenkovima, borbenim avionima, raketama dugog dometa".

Obećanja za tenkove

Ukrajina, koja je prošle sedmice osigurala obećanja za borbene tenkove, želi da je saveznici snabdiju lovcima i projektilima. Kirilenko je objavio sliku na kojoj se vidi četverokatna zgrada koja je pretrpjela velika oštećenja.

Ukrajinska redakcija Radija Slobodna Evropa objavila je kratki video koji prikazuje spasioce kako rade pod reflektorima dok snijeg pada na ruševine.

Ruski projektil pogodio zgradu u Kramatorsku

 Ukrajina optužuje ruske snage za neselektivno granatiranje civilne infrastrukture, što Moskva rutinski odbacuje.

Prošlog aprila Ukrajina je rekla kako je 57 osoba poginulo kada je ruski projektil pogodio željezničku stanicu u Kramatorsku. Moskva je odbacila odgovornost, rekavši da je raketa bila ukrajinska. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.