3.2.2023. 10:26
0
Danski političar, poznat po paljenju Kur‘ana, uhvaćen u seksualnim prepiskama s maloljetnicima
Audio snimci preuzeti iz internetskih razgovora fanatičnog i rasističkog političara, Rasmusa Paludana, otkrivaju da je razgovarao s maloljetnim dječacima o uznemirujućim i eksplicitnim seksualnim scenarijima, kao što je nastavnica koja seksualno zlostavlja dječaka pred njegovim vršnjakom, navodi TRT World.

- Plakao je kao što nikada ranije nije plakao pri prvom narušavanju sfinktera od strane tvrdog plastičnog alata - rekao je Paludan svojoj mladoj publici.

U jednom primjeru, korisnici čak govore Paludanu svoje godine, koje se kreću od 13 do 17 godina, u grupnom ćaskanju. Na pitanje koliko ima godina, političar je rekao da ima 39 godina, prenosi politicki.ba.

Dok je dob za pristanak u Švedskoj 15 godina, Paludan je svjesno i kontinuirano vodio seksualno eksplicitne razgovore sa 14 i 13-godišnjacima.

Još jedan primjer razgovora koji pokazuje njegovo šokantno ponašanje, dogodio se 11. augusta 2021. između njega i drugih korisnika Discorda, uključujući maloljetnika (nazovimo ga Korisnik #1 kako bismo očuvali njegovu anonimnost).

Paludan se ponovo upušta u izopačeni razgovor, objašnjavajući korisnicima da je korisnik broj 1 upuštao u seksualnu aktivnost sa "dečkom" iza Netto prodavnice.

Kao odgovor na Paludanovu eksplicitnu priču, drugi korisnik pita korisnika broj 1: "Pa, da li radiš u Netto-u ili šta? Koliko imaš godina?"

Na što korisnik #1 odgovara: "Ne radim u Nettou, imam 14 godina", piše TRT.

Uprkos tome što je svjestan svoje maloljetne publike, Paludan je jednom od korisnika 14. augusta 2021. rekao i da je bio “bez odjeće” kada je hodao po kuhinji.

Osim toga, Paludan je mladićima govorio o islamu u pokušaju da im “obrazuje” ili “objasni” zašto “ne voli tu vjeru”.

Počeo je koristiti Discord nakon što mu je YouTube račun uklonjen u februaru 2020. godine. On se nije suočio sa pravnim postupkom zbog neprikladnih ćaskanja, ali je u prošlosti optužen za ukupno 14 prekršaja, kao što su rasizam, kleveta i kršenje saobraćajnih pravila.

Njegovo kriminalno iskustvo također otkriva da je bio osuđen na 2-3 mjeseca zatvora i da mu je zabranjeno voziti jedno vrijeme ili raditi kao odvjetnik tri godine.

Nedavno je antimuslimanski ekstremist zapalio primjerak Kur‘ana ispred prostorija turske ambasade u Švedskoj.

Unatoč međunarodnoj osudi, Paludan se kune da će spaljivati svetu knjigu svakog petka sve dok Švedska ne bude uključena u NATO savez.

Švedska i Finska službeno su podnijele zahtjev za članstvo u NATO-u prošlog svibnja, napustivši desetljeća vojnog nesvrstavanja, što je odluka potaknuta vojnom akcijom Rusije protiv Ukrajine, koja je započela 24. februara 2022.

No Turska – članica NATO-a više od 70 godina – izrazila je prigovore, optužujući dvije zemlje da toleriraju, pa čak i podupiru terorističke skupine, uključujući PKK i terorističku organizaciju Fetullah (FETO), skupinu koja stoji iza pokušaja državnog udara 15. jula 2016. Turska.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.