4.2.2023. 9:40
0
SAD: Voz iskočio iz šina i eksplodirao
FOTO: Twitter/Lauren Linder
Voz je iskočio iz šina blizu granice američkih saveznih država Ohija i Pennsylvanije u petak navečer, uzrokujući veliki požar u tom području, izvijestili su lokalni mediji.

Na slikama objavljenim na društvenim mrežama iz East Palestine, grada sjeverozapadno od Pittsburgha, može se vidjeti više vagona u plamenu. Vidi se dim koji se diže iz plamena i ispunjava atmosferu, prenosi Reuters i N1.

Prema izvješćima nekoliko medija, ekipe hitne pomoći evakuirale su stanovnike iz njihovih domova unutar milje (1,6 km) od požara.

Nije odmah bilo jasno ima li žrtava. Policijska uprava East Palestine nije odmah odgovorila na zahtjev Reutersa za detalje.

Teretna željeznica Norfolk Southern Corp (NSC.N) “usko je koordinirala s lokalnim hitnim službama dok je mobilizirala vlastite timove”, rekao je glasnogovornik tvrtke u izjavi.

Glasnogovornik nije odmah odgovorio na upite o tome što je vlak prevozio ili što je uzrokovalo iskakanje iz tračnica.


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.