4.2.2023. 20:27
0
Rusija i Ukrajina danas razmijenile desetine zarobljenika
Ukrajina i Rusija su u subotu razmijenile zarobljenike. Ukrajinska strana je oslobodila 63 ruska zarobljenika dok je Rusija vratila Ukrajini 116 vojnika.

Ministarstvo odbrane Rusije izvijestilo je o oslobađanju 63 vojnika ruske vojske iz ukrajinskog zarobljeništva.

Grupa je, kako su precizirali u resoru, uključivala osobe "osjetljive kategorije", čija je razmjena postala moguća uz posredovanje rukovodstva Ujedinjenih Arapskih Emirata. Vojnicima se pruža psihološka i medicinska pomoć, a pruža im se mogućnost kontakta sa rodbinom.

Šef Ureda predsjednika Ukrajine Andrij Jermak rekao je da se još 116 ukrajinskih vojnika vratilo iz ruskog zarobljeništva. Među njima su branioci Mariupolja, hersonski partizani i snajperisti koji su radili u Bahmutu.

Također se navodi da je ruska strana predala tijela mrtvih stranih dobrovoljaca među kojima su Christopher Matthew Perry i Andrew Tobias Matthew, te tijelo ukrajinskog dobrovoljca Jevgenija Kulika. Kulik je služio u Francuskoj Legiji stranaca i vratio se da brani Ukrajinu nakon početka rata.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.