9.3.2023. 20:17
0
Cijene nafte u blagom porastu
Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u blagom porastu usljed velikog rasta stope nezaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama što je izazvalo bojazan od recesije, ali i pad dolara čime se povećava i mogućnost da Savezne rezerve neće ubrzo podići kamatnu stopu.

Američka Centralna banka koristi više kamatne stope za smanjenje inflacije, ali tome se povećavaju troškovi zaduženja korisnika, što dovodi do usporavanja ekonomije, uzrokujke recesiju i smanjuje buduću potražnju za gorivom.

U Londonu je cijena sirove nafte "brent" iz Sjevernog mora veća za dva centa i sada je 82,68 dolara po barelu.

U Njujorku je cijena svijetle sirove nafte porasla za tri centa i iznosi 76,69 dolara po barelu.

Obje vrste nafte su u proteklih par dana bile u padu između četiri i pet odsto.

Broj Amerikanaca koji su podnijeli zahtjeve za pomoć nezaposlenima povećan je za najveći postotak za proteklih pet mjeseci.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.