14.3.2023. 17:24
0
Horor u Njemačkoj - Djevojčicu (12) ubile vršnjakinje: Tijelo nađeno u šumi
Dvije djevojčice starosne dobi od 12 i 13 godina ubile su 12-godišnju djevojčicu Luise. Priznale su ubistvo. Ona je u nedjelju pronađena mrtva u blizini svog doma u saveznoj pokrajini Porajnje-Falačka, saopćila je u utorak policija.

“Nakon prvog ispitivanja djevojčice su dale proturječne iskaze, a nakon ponovnog ispitivanja su priznale djelo“, rekao je glasnogovornik policije u Koblenzu.

O motivu ovog zločina za sada nije poznato ništa, a traga se i za nožem kojim je navodno počinjeno ubistvo.

Državni tužilac Mario Mannweiler je objasnio da obje djevojčice zbog starosti nisu krivično odgovorne.

“To ne znači da se s njima ništa neće dogoditi. Ona se nalaze u rukama centra za skrb mladeži”, rekao je Mannweiler.

Državni odvjetnik je rekao kako se radi o “posebnom kriminalnom slučaju”.

Dvanaestogodišnja Luise je u nedjelju ujutro pronađena u blizini svog doma na samoj granici između saveznih pokrajina Porajnje-Falačka i Sjeverna Rajna-Vestfalija, na zapadu Njemačke. Dom ubijene nalazi se u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Isprva se sumnjalo u seksualni delikt ali obdukcija nije potvrdila ove sumnje.

Luise je nestala u subotu dok se pješice vraćala kući od prijateljice. Nestanak je prijavljen jer nije došla kući, a nije se javljala ni na mobitel. Pokrenuta je potraga u kojoj je učestvovao veliki broj policajaca.

Njeno tijelo pronađeno je u nedjelju u blizini željezničkog tunela.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.