19.3.2023. 22:49
0
Republikanci stali iza bivšeg predsjednika SAD: 'Donald Trump ne smije biti uhapšen'
Čelnici Republikanske stranke žestoko su reagovali na mogućnost da Donald Trump bude uhapšen, nazivajući to politički motivisanim potezom.

Iako je Donald Trump u ratu s dijelom Republikanske stranke, neki ga još uvijek podržavaju. Nakon što je najavljeno njegovo moguće hapšenje, oglasili su se pojedini članovi ove stranke. 

Prvenstveno je to bio Kevin McCarthy, koji je lider Republikanaca u donjem domu Kongresa. Njegovoj izjavi se pridružio i Mike Pence, bivši potpredsjednik u administraciji upravo Donalda Trumpa. 

Oni su rekli kako ne smije doći do hapšenja Trumpa, a i ako dođe, to će biti iz političkih razloga. Pence je još dodao kako je nevjerovatno da tužioc iz New Yorka proganja Trumpa, dok je grad u rasulu. 

S druge strane, Demokrate, predvođene senatorkom Elizabeth Warren, govore kako niko nije iznad zakona, a da nikakvu razliku ne čini to što je Trump bio u Bijeloj kući. 

Njoj se pridružila i Nancy Pelosi, bivša liderka Demokrata u donjem domu Kongresa, koja je rekla kako je Trump neozbiljan i pogoršava situaciju u SAD-u. 

Podsjetimo, sam Donald Trump je najavio svoje moguće hapšenje u utorak. Poručio je svojim pristalicama da protestuju te odbacio optužbe. 

Njega se tereti da je platio 165 hiljada dolara (235 hiljada KM) bivšoj porno-zvijezdi Stormy Daniels kako ne bi otkrivala detalje o svojoj aferi s političarom nekoliko sedmica prije izbora 2016. godine, piše BBC. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.