30.3.2023. 20:48
0
Hitno upozorenje iz SAD-a: Odmah napustite Rusiju
Američki State Department izdao je hitno upozorenje svojim državljanima da ne putuju u Rusiju, a onima koji trenutno borave u ovoj zemlji da je što prije napuste.

- Veoma smo zabrinuti zbog zadržavanja državljanina SAD-a i novinara. U kontaktu smo sa Wall Street Journal zbog ove situacije. Kad god je državljanin SAD-a zadržan u inostranstvu, odmah tražimo pristup konzulatu i pokušavamo da pružimo svu neophodnu podršku, navodi se u saopćenju.

SAD su osudile pokušaje Rusije da zaplaše i kazne novinare i ljude iz civilnog društva.

Podsjećamo, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov danas je, povodom pritvaranja dopisnika "Wall Street Journal" (WSJ) Evana Gerškoviča zbog špijunaže, izjavio da se ne radi o sumnji, već o tome da je novinar "uhvaćen na djelu".

- Ovo je prerogativ Federalne službe sigurnosti. Već je bilo saopštenje FSB, nemamo šta da dodamo. Jedino što mogu da kažem je da je, koliko znamo, uhvaćen na licu mjesta, rekao je Peskov.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.