13.4.2023. 9:06
0
SAD: Osuđujemo Sjevernu Koreju zbog ispaljivanja balističkog projektila
FOTO: Facebook / Joe Biden
SAD oštro osuđuju Sjevernu Koreju zbog ispaljivanja balističkog projektila dalekog dometa, saopćila je danas Bijela kuća.

U saopćenju se navodi da "vrata nisu zatvorena za diplomatiju", ali da Pjongjang mora smjesta da prekine destabilišuće postupke i, umjesto toga, odabere diplomatsku angažovanost, javio je Reuters.

Pozivajući se na Združene šefove generalštabova Južne Koreje, novinska agencija Jonhap objavila je ranije da je Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil srednjeg ili dalekog dometa iz područja Pjongjanga ka Japanskom moru.

Premijer Japana Fumio Kišida (Kishida) izjavio je da je projektil pao izvan japanskih teritorijalnih voda i da saziva sastanak Državnog vijeća sigurnosti.

Japanske vlasti su prvobitno pozvale na evakuaciju ostrva Hokaido, ali je taj poziv povučen nešto kasnije. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.