18.4.2023. 16:11
0
Trinaestogodišnjak umro od predoziranja lijekovima nakon TikTok izazova: Uzeo između 12 i 14 tableta antialergijskih lijekova
U američkoj saveznoj državi Ohio preminuo je trinaestogodišnjak Jacob Stevens od predoziranja lijekovima koje je uzeo u sklopu izazova “Benadryl Challenge” na društvenoj platformi TikTok.

Stevens je odmah nakon incidenta prebačen u bolnicu i stavljen na respirator, no uprkos svim intervencijama nakon šest dana izgubio je životnu bitku, objavio je NDTV.

Navedeno je kako je Stevens umro zbog predoziranja antialergijskim lijekovima koji su sadržavali antihistaminike, a koje je uzeo kako bi učestvovao u izazovu na TikToku poznatom pod nazivom “Benadryl Challenge”, a čiji je cilj bio izazivanje halucinacija.

Justin Stevens, otac mladića koji je izgubio život, rekao je da je trinaestogodišnjak bio kod kuće s prijateljima na dan izazova, te dodao: “Ta doza (12-14 komada) lijeka bila je previše za njegovo tijelo.”

Stevensova baka je također kazala:

“Od sada ću učiniti sve što je u mojoj moći da osiguram da drugo dijete ne doživi istu stvar.”

Roditelji nesretno preminulog dječaka uključili su se u kampanju vršenja pritiska na vlasti da se uvede ograničenje starosne dobi za kupovinu pomenutih lijekova.

 
OhioTikTok
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.