20.4.2023. 16:04
0
Teretni voz iskočio iz šina u Italiji, saobraćaj prekinut širom zemlje
Iskakanje teretnog voza iz šina tokom noći kod Firence u Italiji izazvalo je velike poremećaje u željezničkom saobraćaju širom zemlje.

Iz Italijanske državne željeznice (RFI) navedeno je da je posljednji vagon teretnog voza iskočio iz šina na stanici Castello oko 03.15 sati po lokalnom vremenu.

Nakon uviđaja obavljenog na licu mjesta, italijanska vatrogasna brigada potvrdila je da u nesreći nije bilo poginulih ili povrijeđenih.

I dok su italijanski mediji pisali da je zbog nesreće nastala ozbiljna šteta na željezničkoj infrastrukturi, navedeno je da se nastavljaju radovi na uklanjanju vagona koji je iskočio iz šina sa velikim dizalicama.

Zbog nesreće zatvorene su i željezničke linije između Firence i Bolonje, koja je glavna arterija zemlje od sjevera prema jugu.

Navedeno je da su otkazane neke od brojnih linija brzih vozova u jutarnjim satima, dok su u nekima zabilježena kašnjenja do tri sata.

Zbog nesreće koja je paralizirala željeznički saobraćaj u Firenci, javljeno je da je na stanicama na rimskoj stanici Termini, stanici Santa Maria Novella u Firenci, Glavnoj stanici u Bolonji, Glavnoj stanici u Milanu i Napulju nastao haos, a stotine putnika čekalo je na stanice.

Italijanska željeznička kompanija Trenitalia upozorila je svoje putnike na mogućnost dodatnih kašnjenja, a očekuje se da će se željeznički saobraćaj nastaviti poslijepodne.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.