8.5.2023. 10:32
0
Izraelske snage uhapsile 19 Palestinaca, uključujući maloljetnika
Izraelske snage pritvorile su 19 Palestinaca, uključujući 12-godišnjeg dječaka, na okupiranoj Zapadnoj obali i istočnom Al-Qudsu (Jerusalem).

Izraelske snage su nastavile sa zatvaranjem Palestinaca u mnogim dijelovima Zapadne obale i istočnog Al-Qudsa, objavila je palestinska novinska agencija WAFA.

Izraelske snage uhapsile su 12-godišnjeg Mohammada Yasira Dervisa u gradu Isawiya u istočnom Al-Qudsu, a 18 Palestinaca na Zapadnoj obali, uključujući devet u Betlehemu, četiri u Ramallahu, tri u Dženinu i po jedan u Nablusu i Kalkilyi.

Izraelske snage, koje često vrše racije u kućama na okupiranoj Zapadnoj obali i istočnom Al-Qudsu, pritvaraju Palestince po raznim optužbama.

S vremena na vrijeme izbijaju incidenti između Palestinaca i izraelskih vojnika, koji reaguju na racije.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.