14.5.2023. 10:49
0
Drama u Bjelorusiji: Lukašenko završio u bolnici, na ulicama naoružani čuvari
Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko završio je u bolnici sinoć oko sedam navečer.

Mediji su prenijeli da je povorka automobila koja inače prati Lukašenka stigla je u bolnicu oko 19 sati. Tokom tog vremena prilaz bolnici je bio zatvoren, a sve okolne ulice pod nadzorom naoružanih čuvara.

Lukašenko se posljednji put obratio javnosti 9. maja u Moskvi kada se susreo s Vladimirom Putinom povodom Dana pobjede. Već tada su svi primijetili kako izgleda poprilično slabo, objavili su bjeloruski Euroradio i Belarusian Hajun, piše Yahoo te dodaje kako su predsjednika morali voziti i na sasvim male udaljenosti.

Zbog upitnog zdravlja je čak propustio službeni ručak s Putinom.

Reuters je naveo da Lukašenko izgleda ‘umorno te nervozno cupkao nogama‘ te da mu je na ‘desnoj ruci bio vidljiv zavoj te se općenito činilo kao da mu nije dobro‘.

Kasnije istog dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi Dana pobjede u Minsku. Međutim, odmakao se od tradicije i nosio odijelo umjesto vojne uniforme i nije održao govor.

I u posljednje dvije nedjelje prisustvovao je na veoma malo događaj

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.