19.5.2023. 16:08
0
Silvio Berlusconi (86) izašao iz milanske bolnice
Italijanski premijer Silvio Berlusconi kojem je 86 godina, izašao je u petak iz milanske bolnice, gdje je primljen prije šest sedmica zbog leukemije i plućne infekcije, javio je fotoreporter AFP-a.

Silvio Berlusconi je otpušten iz bolnice San Raffaele u glavnom gradu Lombardije oko 13.15 sati u automobilu sa zatamnjenim staklima i nakon izlaska nije dao izjavu za javnost.

Berlusconi je 5.aprila primljen u bolnicu San Raffaele u Milanu zbog infekcije pluća, nakon čega su doktori prvo posumnjali na leukemiju.

Nakon hospitalizacije doktori su rekli da Berlusconi boluje od hronične mijelomonocitne leukemije. Nisu rekli kada mu je rak prvi put dijagnosticiran, samo da stanje nije akutno.

U posljednjih je nekoliko godina bio je hospitaliziran više puta, od čega jedanput 2020., pošto je obolio od covida-19.

Berlusconijeva stranka Forza Italia je partner u koalicijskoj vladi aktualne talijanske premijerke Giorgie Meloni, a Berlusconi, utemeljitelj stranke, još je njen predsjednik.


No unatoč tome što je Bersluconi u Senatu, rijetko ga se viđa u javnosti.

(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.