19.5.2023. 17:08
0
Užas u Kaliforniji: Mačem odsjekao ruku beskućniku
Ljudsku ruku koja je nađena na cesti u Kaliforniji odsjekla je osoba s mačem, saopćeno je iz policije.

Policija u Riversideu je nakon pronalaska ruke prvo pomislila da se radi o filmskom rekvizitu, ali kada ju je pregledala shvatila je da je u pitanju nešto strašnije.

"Muškarac u bolnici je kazao kako ga je neko u subotu navečer napao mačem", rekao je za Guardian policajac Ryan Railsback, glasnogovornik policijske stanice Riverside.

Istražitelji za sada nisu pronašli ni uhapsili napadača, ali su naveli da su i žrtva i osumnjičeni za napad bili beskućnici i da su se možda poznavali.

Žrtva, muškarac u 60-ima godinama života, došla je u subotu u bolnicu bez ruke. Kasnije te večeri policija je zaprimila dojavu o odsječenoj šaci koja se nalazi pored prevrnutih kolica za kupovinu u ulici u središtu grada.

"Očekuje se da će žrtva preživjeti. Napadač je još uvijek u bijegu", rekle su vlasti.

U obližnjem Los Angelesu je posljednjih godina zabilježen je porast nasilja nad beskućnicima. Ljudi "bez krova nad glavom" čine 24 posto žrtava ubistava u gradu iako se radi samo o jedan posto stanovništva.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.