24.5.2023. 8:04
0
Oglasio se Putin nakon sastanka s Dodikom
FOTO: EPA
Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se s predsjednikom bh. entiteta RS Miloradom Dodikom, a o tom kratkom susretu izvijestili su i ruski mediji.

Vladimir Putin je kazao kako se odnosi Rusije i RS-a uspješno razvijaju.

Proteklih godinu dana bilježimo rast prometa u robnoj razmjeni – on je, naravno, u apsolutnom iznosu mali, ali trend je dobar – iznosio je 57 posto. Ovaj trend svakako treba održati. Svjestan sam interesa naših partnera u Republici Srpskoj za rad s našim velikim kompanijama u raznim oblastima. Nadam se da će tako i biti. Imamo odgovarajuće alate koji su namijenjeni za postizanje još boljih rezultata.  Zahvalni smo vam na neutralnom stavu o događajima u Ukrajini.

Samo takav stav može dovesti do bilo kakve pozitivne odluke. Ali u svakom slučaju, zahvalni smo vam na suzdržanosti. Također znam da hiljade školaraca u RS-u uči ruski jezik, a interes za ruski jezik i rusku kulturu podržava se na državnom nivou, na čemu smo vam također veoma zahvalni – kazao je kratko Putin nakon još kraćeg sastanka s Dodikom.

Ruski predsjednik ni riječ nije progovorio o Dejtonskom sporazumu i njegovom navodnom urušavanju, o kojem je Dodik kazao da će obavijestiti ruskog predsjednika, a, ništa ni od novog ruskog kredita ili barem pozajmice zbog koje je Dodik zapravo i išao u Moskvu, što je i očekivano jer su ruski agresori od početka invazije na Ukrajinu potrošile milijarde i milijarde rubalja kako bi osvojili tu zemlju, dok se u isto vrijeme dobit njihovih najmoćnijih kompanija poput Gazproma prepolovila, piše Slobodna Bosna.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.