2.6.2023. 19:59
0
Meta najavila: Traže da se tri dana sedmično radi u kolektivu
Kompanija Meta je još jedna od tehnoloških kompanija koje su pozvale svoje radnike nazad u kancelariju, više od tri godine nakon što je pandemija koronavirusa prvi put primorala mnoge kompanije da usvoje fleksibilne politike rada od kuc´e.

Internet gigant koji posjeduje Facebook, Instagram i WhatsApp, zatražio je da se zaposleni koji vrate u kancelarije na tri dana sedmično, počevši od 5. septembra. Zaposleni koji su klasifikovani kao radnici na daljinu bit će dozvoljeno da zadrže ovaj status. U izjavi za CNN, portparol Mete je rekao da nova politika kompanije nije "uklesana u kamenu".

- Posvećeni smo različitim načinima rada i uvjereni smo da ljudi mogu da imaju značajan uticaj i iz kancelarije i kod kuće. Također smo posvećeni stalnom usavršavanju našeg modela kako bismo podstakli saradnju, odnose i kulturu koja je neophodna zaposlenima da najbolje rade svoj posao - rekao je on.

Izvršni direktor kompanije Meta, Mark Zakerberg, najavio je promjenu politike u martovskom postu na blogu. U postu, Zakerberg je rekao da je interna analiza kompanije pokazala da su inženjeri koji su se lično pridružili kompaniji u prosjeku radili bolje od onih koji rade na daljinu.

- Ovo zahtjeva dalje proučavanje, ali naša hipoteza je da je lakše izgraditi povjerenje u ličnom kontaktu i da nam ti odnosi pomažu da radimo efikasnije - napisao je on.

(Ajdin B.)

Meta
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.