9.6.2023. 9:29
0
Trump optužen u istrazi o povjerljivim dokumentima: “Mislio sam da je nemoguće da se tako nešto dogodi bivšem predsjedniku”
Donald Trump je rekao da je optužen za rukovanje povjerljivim dokumentima nakon što je napustio funkciju, što je najozbiljnija pravna prijetnja protiv bivšeg predsjednika SAD-a do sada, dok bura krivičnih istraga ugrožava njegovu kandidaturu za drugi mandat u Bijeloj kući, prenosi AFP.

“Korumpirana Bidenova administracija je obavijestila moje advokate da sam optužen, naizgled zbog prevara sa kutijama”, napisao je Trump na svojoj platformi Truth Social dok je objavljivao vijesti o historijskom trenutku za Sjedinjene Države: prvi put ikada da se aktualni ili bivši vrhovni komandant suočio sa federalnim optužbama.

Iz Ministarstva pravde nije bilo trenutne potvrde o Trumpovoj tvrdnji.

Trumpov advokat Jim Trusty rekao je za CNN da je njegov klijent optužen za sedam tačaka, uključujući namjerno zadržavanje dokumenata u suprotnosti sa Zakonom o špijunaži, davanje lažnih izjava, ometanje pravde i jednu tačku za zavjeru.

Iako precizni detalji optužbi nisu odmah jasni, ljudi koji su upoznati s tim rekli su za New York Times da je optužba za zavjeru povezana s ometanjem pravde.

Trump, koji se ponovo kandiduje za predsjednika, rekao je da je sljedećeg utorka pozvan u zgradu federalnog suda u Miamiju – dan uoči svog 77. rođendana.

“Nikad nisam mislio da je moguće da se tako nešto može dogoditi bivšem predsjedniku Sjedinjenih Država”, napisao je.


(Admir O.)

SADTrump
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.