23.6.2023. 17:20
0
Obama: Demokratske institucije u SAD i širom svijeta su postale “škripave”
FOTO: Screenshot
Demokratske institucije u Sjedinjenim Državama i širom svijeta su postale "škripave", upozorio je bivši predsjednik Barack Obama u ekskluzivnom intervjuu za CNN u četvrtak, a američki lideri ostaju dužni da pronađu načine da ih održe u budućnosti.


On je rekao glavnoj međunarodnoj voditeljici CNN-a Christiane Amanpour da je savezna optužnica njegovog nasljednika Donalda Trumpa dokaz da vladavina prava još uvijek vlada – za sada – u Sjedinjenim Državama.

Dodao je da su napori Zapada da osiguraju suverenitet Ukrajine od vitalnog značaja za dugoročnu zaštitu demokratije. Ali Obama je rekao da još uvijek postoje znakovi da se demokratske norme narušavaju.

Upozorio je da bi ekonomske i socijalne nejednakosti samo otežale održavanje zdravih demokratija koje napreduju, prenosi N1. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.