2.7.2023. 10:01
0
Naredi u Francuskoj traju petu noć zaredom: Policija uhapsila blizu 500 ljudi
Francuska je ušla u petu večer nereda koje je izazvalo policijsko ubistvo tinejdžera Nahela M., 17-godišnjaka alžirskog i marokanskog podrijetla koji je pokopan jučer Nanterreu u blizini Pariza. Sukobi policije i demonstranata trajali su i tokom noći. Ministarstvo je saopštilo da je do 03:30 bilo 486 uhapšenih.

U Marseilleu je zasad 29 uhapšćenih večeras, javlja Le Figaro.

– Policija ih sistematično tjera, koristi se i suzavac – kazali su iz policije za francuski medij.

Pojavile su se i snimke sukoba policije i nasilnih demonstranata.

Kako javlja BBC, u Marseilleu je došlo do sukoba između policije i prosvjednika. Neki tvrde kako je policija koristila suzavac.

Širom grada vlasnici trgovina pokušavaju prekriti izloge drvenim pločama.

Vlada je širom zemlje rasporedila 45.000 policajaca i nekoliko oklopnih vozila ne bi li suzbila najgoru krizu u vrijeme Macronovog mandata od protestnog pokreta žutih prsluka.

U četvrtoj noći nereda zapaljeno je više od 1.300 automobila i izazvano 2.560 požara na cestama, objavilo je francusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Po vlastima, napadnuta je 31 policijska stanica, prenosi N1.

Policija u Parizu uhapsila je 36 osoba zbog nošenja oružja. "Plijen" su objavili na svojem Twitteru.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.