26.9.2023. 16:30
0
Skandal potresa crkvu: Sveštenici organizirali orgije
FOTO: AP
Katolički sveštenik je pod istragom nakon što su u jednom od stanova u Poljskoj navodno organizovane gej orgije, u kojoj su korištene i pilule za potenciju, zbog čega su morali da intervenišu i doktori.

Kako pišu lokalni mediji, a prenosi britanski "Express", sveštenik je organizovao orgije u stanu koji je u vlasništvu crkve.

Sveštenik je, navodno, unajmio mušku prostitutku, a na kraju su intervenisali policija i hitna pomoć, nakon što je jednom od učesnika pozlilo.

Doktore, koje je pozvao unajmljeni muškarac, sveštenik prvo nije htio da pusti u stan, i Hitna pomoć je ušla tek nakon dolaska policije. U stanu su zatekli na podu muškarca bez svijesti.

- Događaj je organizovalo sveštenstvo i bio je čisto seksualnog karaktera, a učesnici uzimali pilule za potenciju - rekao je anonimni izvor za Gazeta Wyborcza.

Učesnik koji je tokom orgijanja izgubio svijest odveden je u bolnicu i otpušten je na kućno liječenje nakon što mu je stanje stabilizovano.

Crkveni poglavari su obaviješteni o incidentu i naređeno je da se sprovede istraga, a formirana je i komisija, kako bi se ustanovile sve činjenice.

Kako pišu mediji, biskup zadužen za taj region je u pismu osudio "stravične događaje" u Poljskoj, a pismo je navodno pročitano u svakoj crkvi u distriktu.

Biskup je oštro osudio "sramotne sveštenike" koji su učestvovali u tom skandaloznom činu.

- Izvinjavam se svakom na koga je ovog utjecalo, ko je uznemiren zbog ovih događaja - navodi se u pismu i dodaje da nema opravdanja sa "moralnim zlom", te da će svi učesnici biti kažnjeni u skladu sa kanonskim pravom.

Lokalne vlasti su u međuvremenu pokrenule istragu protiv sveštenika, koji se tereti da nije pružio pomoć osobi u nevolji.

Cesav Kurpi, zamjenik okružnog tužioca rekao je da tužilaštvo vodi postupak zbog nepružanja pomoći licu čiji je život ugrožen.

Sveštenik je negirao da je organizovao "gej orgije" kada je obavijestio svoje crkvene starješine o incidentu, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.